Over mij

Hiske Dooper

Wat mij fascineert is wat mensen beweegt; letterlijk en figuurlijk. Ik heb al veel verschillende dingen gedaan, maar alles wat ik doe is op de een of andere manier terug te voeren op beweging en dynamiek. 

Hiszwartwit

Dans

In 2002 studeerde ik af als docent Moderne en klassieke dans bij Codarts Rotterdam. Daarna heb ik me verdiept in de Cunningham techniek bij Merce Cunningham (zie foto) in New York. Het plan was een jaar te gaan. Het werden er 3. Ik heb 7 jaar als docent Cunningham Techniek gewerkt bij ArtEZ Dansacademie en daarnaast gastlessen gegeven bij o.a. Ginasiano (Porto), Fontys en Codarts. Cunningham Techniek geef ik nog steeds met veel plezier aan de 2e jaars studenten van de MBO Opleiding Danser Creative Contemporary bij RijnIJssel. Daarnaast geef ik ook Pilates aan deze groep.

Coaching

Naast dansdocent was ik ook mentor bij ArtEZ Vooropleiding Dans. Na een aantal jaren begon mijn  interesse steeds meer te liggen bij de ontwikkeling van de persoon áchter de danser. Ik wilde de student beter in zijn eigen ontwikkeling kunnen begeleiden en een opleiding tot professioneel coach was het logische gevolg. Inmiddels werk ik vooral met PSYCH-K®, omdat ik dit de meest efficiënte methode vind die ik ken.

Pilates

In eerste instantie ben ik Pilates gaan doen ter ondersteuning van mijn (anatomische) kennis als dansdocent, maar ik was meteen verkocht. Ik ben vooral geïnteresseerd in de kleine (stabilisatie) spiertjes en die te fine tunen. Ik vind super leuk om met iemand samen te kijken naar de bewegingsmogelijkheden. Je bent bij mij sowieso in goede handen, maar zeker als je na een blessure weer mag gaan sporten of bijv. na een operatie. 

PSYCH-K®

Energie volgt de gedachte. Dat heb ik altijd geloofd. En ook dat onder bepaald gedrag een overtuiging/patroon schuil gaat, positief of negatief. Ik kon nogal negatief over mezelf denken… In PSYCH-K® vond ik de juiste training om echte verandering in mezelf te creëren en definitief af te rekenen met bepaalde hardnekkige gedachtepatronen. Inmiddels ben ik ook aanbevolen PSYCH-K® Facilitator.

Tension Releasing Exercises®

Door mijn fascinatie met de psoas-spier ben ik bij TRE® terecht gekomen. Ik heb er persoonlijk veel aan gehad. Ik ben van nature vrij stressgevoelig en hou die stress ook vast in mijn lichaam. Dat is een stuk minder mede dankzij TRE® en dat gun ik jou ook! Meer over TRE® lees je hier.

Persoonlijk

In het dagelijks leven woon en werk ik heel gelukkig samen met Peter in Arnhem. Naast Kinected heb ik een webshop Tooth Fairy Productions waar ons werk te koop is, gemaakt met diverse ambachtelijke fotografische processen. De cyanotypes zijn van mijn hand, Peter maakt collodium foto’s,  Mordançage en zeefdrukken doen we beiden.