Tension Releasing Exercises

Tot mijn certificering is een sessie geheel gratis! Voor jou een mooie kans om kennis te maken met dit geweldige proces en ik maak vlieguren.

Wat is TRE?

TRE staat voor Tension Releasing Exercises en is een lichaamsgerichte methode om op een natuurlijke manier  spanning los te laten. Je schudt de stress letterlijk van je af. Dit kan lichte, dagelijkse stress zijn of diepe chronische spanning. Wij hebben een natuurlijk mechanisme om heel snel spanning op te bouwen. Dat is heel handig als je bijvoorbeeld moet vechten of vluchten. Zo goed als wij zijn om die spanning op te bouwen, zo goed kunnen we deze ook weer loslaten. Maar dat laatste zijn we een enigszins verleerd. Het wordt vaak met zwakte geassocieerd; trillen als een rietje, je stem die bibbert. Maar eigenlijk is dit een heel natuurlijk signaal van het lichaam aan de hersenen om te kalmeren. Met behulp van 7 oefeningen help je het lichaam om dit natuurlijke mechanisme zijn werk te laten doen en breng je je zenuwstelsel weer naar de oorspronkelijke, kalme staat van zijn. Hierdoor kunnen  lichaam en geest weer tot rust komen.

Ik ben in opleiding tot TRE Provider en tot mijn certificering kun je een afspraak maken voor een gratis oefensessie (1 of 2 personen). Het is super om te ervaren! 

Video afspelen

Dr. David Berceli

TRE is ontwikkeld door trauma-expert David Berceli. Hij was als hulpverlener actief in ramp- en oorlogsgebieden. Hij merkte dat het lichaam bij iedereen op dezelfde manier reageert op stress, maar dat ieder persoon deze spanning op zijn/haar eigen manier verwerkt. En hij zag dat kinderen die op een spontane manier uiting gaven aan hun spanning door te trillen veel sneller rustiger waren dan de volwassenen die zich schrap zette. Met TRE breng je het natuurlijke trilmechanisme weer op gang. Het zit al in je. Je krijgt er weer toegang tot en leert de het mechanisme te reguleren.

In de video hiernaast legt hij het allemaal heel mooi uit.