Pilates

Krachtopbouw van binnen naar buiten

De wervelkolom is de steunpilaar van het lichaam. Als de balans hiervan in de basis verstoord is, ontstaan er blokkades die vaak vooral aan de buitenkant zichtbaar zijn. Restorative Pilates is voor mij in eerste instantie fysieke beweging op micro niveau. Een lichaam fine tunen door de binnenste kleine spierlagen te optimaliseren en in balans te brengen (stabiliseren), zodat de grotere bewegingen van grotere spiergroepen aan de buitenkant makkelijker en efficiënter gaan (krachtopbouw).

kijken zonder oordeel

Het lichaam zoekt met de minste weerstand naar de beste balans (binnen de omstandigheid). Pilates geeft ook inzicht in deze fysieke aangeleerde patronen; iemand die bijvoorbeeld veel spanning heeft in de nek, zal opmerken dat deze spieren blijven aanspannen, ook als die niet direct bij de oefening betrokken zijn. Na de bewustwording kan de verandering plaatsvinden.

Veel persoonlijke aandacht

Ieder lichaam is uniek en heeft, al dan niet door blessures, zijn eigen kenmerken in botstructuur, houding en verhouding. Dit brengt weer specifieke persoonlijke aandachtpunten met zich mee. Ik werk om die reden alleen een-op-een. Voor een overzicht van de tarieven klik hier.

Aanbevelingen

"Hiske is GEWELDIG! Getipt door zowel mijn manueel therapeut als mijn acupuncturist ben ik bij haar van start gegaan. Haar persoonlijke benadering heb ik nog nergens zo ervaren. Ze ‘ziet’ alles… Heel fijn dat ze mij precies weet af te remmen en tegelijk te motiveren om te doen wat goed voor mij is."
Eva
38 jaar
"Ze leert me mijn grenzen zien en ervaren en helpt me mijn lijf sterker en flexibeler te maken. Ook mentaal weet ze precies dat te raken en te pakken wat op dat moment aandacht nodig heeft. De sfeer is ongedwongen en relaxed!"
Hanneke
53 jaar
"Na mijn zwangerschap heeft ze mijn lichaam vanaf nul weer ‘opgebouwd’, lettend op ieder klein spiertje en disbalans. Ik ben sterker en ‘better shaped’ dan ooit. Zonder haar persoonlijke aandacht en manier van lesgeven was dat nooit gelukt."
Dorien
36 jaar