Over mij

Hiske Dooper

Wat mij fascineert is wat mensen beweegt; letterlijk en figuurlijk. Ik heb al veel verschillende dingen gedaan, maar alles wat ik doe is op de een of andere manier terug te voeren op beweging en dynamiek. 

Hiszwartwit

Dans

In 2002 studeerde ik af als docent Moderne en klassieke dans bij Codarts Rotterdam. Daarna heb ik me verdiept in de Cunningham techniek bij Merce Cunningham (foto links) in New York. Het plan was een jaar te gaan. Het werden er 3. Ik heb als 7 jaar als docent Cunningham Techniek gewerkt bij ArtEZ Dansacademie en daarnaast gastlessen gegeven o.a. bij Ginasiano (Porto), Fontys en Codarts. Cunningham Techniek geef ik nog steeds met veel plezier aan de 2e jaars studenten van de Opleiding DCC bij RijnIJssel. Daarnaast ben ik loopbaancoach van de 1e jaars studenten van de Opleiding Show Allround.

Coaching

Na 7 jaar verbonden te zijn geweest aan ArtEZ Dansacademie als docent en mentor, begon mijn interesse steeds meer te liggen bij de ontwikkeling van de persoon áchter de danser. Ik wilde deze beter in zijn eigen ontwikkeling begeleiden en een opleiding tot professioneel coach was het logische gevolg. Inmiddels werk ik vooral met PSYCH-K®, omdat ik dit de meest efficiënte methode vind die ik ken.

Pilates

In eerste instantie ben ik Pilates gaan doen ter ondersteuning van mijn (anatomische) kennis als dansdocent, maar ik was meteen verkocht. Ik ben vooral geïnteresseerd in de kleine (stabilisatie) spiertjes en die te fine tunen. Ik vind super leuk om met iemand samen te kijken naar de bewegingsmogelijkheden. Je bent bij mij sowieso in goede handen, maar zeker als je na een blessure weer mag gaan sporten of bijv. na een operatie. 

PSYCH-K®

Energie volgt de gedachte. Dat heb ik altijd geloofd. En ook dat onder bepaald gedrag een overtuiging/patroon schuil gaat, positief of negatief. Ik kon nogal negatief over mezelf denken… In PSYCH-K® vond ik de juiste training en daar ben ik lekker mee aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik PSYCH-K® Facilitator. 

Tension Releasing Exercises®

Door mijn fascinatie met de psoas-spier ben ik bij TRE® terecht gekomen. Ik heb er persoonlijk veel aan gehad. Ik ben van nature vrij stressgevoelig en dat is een stuk minder mede dankzij TRE®. Ik ervaar nu  veel minder spanning in mijn lichaam dan voordat ik hiermee begon en dat gun ik jou ook! 

Persoonlijk

In het dagelijks leven woon en werk ik heel gelukkig samen met Peter in Arnhem. Naast Kinected heb ik een webshop Tooth Fairy Productions waar ons werk te koop is, gemaakt met diverse ambachtelijke fotografische processen. De cyanotypes zijn van mijn hand, Peter maakt collodium foto’s en Mordançage doen we beiden.