Hiske Dooper

Hallo

Dans, Pilates, video, fotografie, Coaching. Ik heb altijd al veel verschillende dingen gedaan. Alles wat ik doe is op de een of andere manier terug te voeren op beweging en dynamiek. Wat mij fascineert is wat mensen beweegt; letterlijk en figuurlijk. 

Hiszwartwit

Dans

In 2002 studeerde ik af als docent Moderne en klassieke dans bij Codarts Rotterdam. Daarna ben ik naar New York vertrokken om me bij Merce Cunningham te verdiepen in de Cunningham Techniek. Het plan was een jaar te gaan. Het werden er 3. Ik heb als docent Cunningham Techniek gewerkt bij o.a. ArtEZ Dansacademie en gastlessen gegeven bij Ginasiano (Porto), Fontys en Codarts. Cunningham Techniek geef ik nog steeds met veel plezier aan de 2e jaars studenten van de Opleiding Danser Creative Contemporary binnen MBO RijnIJssel en ben daarnaast Loopbaancoach van de 1e jaars studenten van de Opleiding Show Allround.

Coaching

Na 7 jaar verbonden te zijn geweest aan ArtEZ Dansacademie als docent en mentor, begon mijn interesse steeds meer te liggen bij de ontwikkeling van de persoon áchter de danser. Ik wilde deze beter in zijn eigen ontwikkeling  begeleiden om zo voor zichzelf richting te bepalen. Een opleiding tot professioneel coach was het logische gevolg. Deze heb ik met succes afgerond bij de Academie voor Psychodynamica. Inmiddels werk ik vooral met PSYCH-K®, omdat ik dit de meest effectieve methode vind die ik ken.

Pilates

Eigenlijk ben ik Pilates gaan doen ter ondersteuning van mijn (anatomische) kennis als dansdocent. Ik ben vooral geïnteresseerd in de kleine (stabilisatie) spiertjes en die te fine tunen. Ik vind het ook echt heel erg leuk om met iemand samen te kijken naar de bewegingsmogelijkheden.

PSYCH-K®

Energie volgt de gedachte. Dat heb ik altijd geloofd. En ook dat onder gedrag eigenlijk altijd een overtuiging schuil gaat, positief of negatief.  PSYCH-K® is voor mij de meest fantastische techniek om belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende. Het heeft mij in korte tijd veel mentale rust gegeven.

TENSION RELEASING EXERCISES

Fysieke rust haal ik uit Tension Realasing Exercises (TRE). Deze lichaamsgerichte methode helpt je om je zenuwstelsel terug te brengen naar de natuurlijke en kalme staat van zijn en brengt je meer in verbinding met je omgeving. Door mijn fascinatie met de psoas ben ik in aanraking gekomen met TRE. Ook hier heb ik persoonlijk veel aan gehad. Ik ervaar veel minder spanning in mijn lichaam dan voordat ik hiermee begon en dat gun ik jou ook!

Persoonlijk

In het dagelijks leven woon en werk ik heel gelukkig samen met Peter in Arnhem. Naast Kinected heb ik een webshop Tooth Fairy Productions waar werk te koop is, gemaakt met de ambachtelijke fotografische processen cyanotype en Mordançage.