Over mij

Hiske Dooper

Dans, Pilates, video, fotografie en coaching. Ik heb altijd al veel verschillende dingen gedaan, maar alles wat ik doe is op de een of andere manier terug te voeren op beweging en dynamiek. Wat mij fascineert is wat mensen beweegt; letterlijk en figuurlijk. 

Hiszwartwit

Dans

In 2002 studeerde ik af als docent Moderne en klassieke dans bij Codarts Rotterdam. Daarna ben ik naar New York vertrokken om me bij Merce Cunningham (foto links) te verdiepen in de Cunningham Techniek. Het plan was een jaar te gaan. Het werden er 3. Ik heb als docent Cunningham Techniek gewerkt bij o.a. ArtEZ Dansacademie en gastlessen gegeven bij Ginasiano (Porto), Fontys en Codarts. Cunningham Techniek geef ik nog steeds met veel plezier aan de 2e jaars studenten van de Opleiding DCC van MBO RijnIJssel. Daarnaast ben ik loopbaancoach van de 1e jaars studenten van de Opleiding Show Allround.

Coaching

Na 7 jaar verbonden te zijn geweest aan ArtEZ Dansacademie als docent en mentor, begon mijn interesse steeds meer te liggen bij de ontwikkeling van de persoon áchter de danser. Ik wilde deze beter in zijn eigen ontwikkeling  begeleiden en een opleiding tot professioneel coach was het logische gevolg. Inmiddels werk ik vooral met PSYCH-K®, omdat ik dit de meest efficiënte methode vind die ik ken.

Pilates

In eerste instantie ben ik Pilates gaan doen ter ondersteuning van mijn (anatomische) kennis als dansdocent. Ik ben vooral geïnteresseerd in de kleine (stabilisatie) spiertjes en die te fine tunen. Ik vind super leuk om met iemand samen te kijken naar de bewegingsmogelijkheden. Je bent bij mij sowieso in goede handen, maar zeker als je na een blessure weer mag gaan sporten of bijv. na een operatie. 

PSYCH-K®

Energie volgt de gedachte. Dat heb ik altijd geloofd. En ook dat onder bepaald gedrag een overtuiging/patroon schuil gaat, positief of negatief. In PSYCH-K® vond ik de juiste training en daar ben ik lekker mee aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik PSYCH-K® Facilitator. 

TENSION RELEASING EXERCISES

Door mijn fascinatie met de psoas ben ik bij TRE terecht gekomen. Ik heb er persoonlijk veel aan gehad. Dankzij een kalmer zenuwstelsel ervaar ik nu veel minder spanning in mijn lichaam dan voordat ik hiermee begon en dat gun ik jou ook! 

Persoonlijk

In het dagelijks leven woon en werk ik heel gelukkig samen met Peter in Arnhem. Naast Kinected heb ik een webshop Tooth Fairy Productions waar ons werk te koop is, gemaakt met diverse ambachtelijke fotografische processen. Ik maak cyanotypes, Peter collodium foto’s en Mordançage doen we beiden.