kinesiologie

Wat is kinesiologie?

Het uitgangspunt van Kinesiologie/Touch for Health is dat elk mens een compleet en onlosmakelijk geheel vormt op fysiek, mentaal, chemisch en energetisch vlak. Een verandering (of disbalans) op een van deze gebieden heeft effect op de persoon in zijn totaliteit. Binnen de kinesiologie wordt met eenvoudige technieken eventuele disbalans opgespoord en waar nodig gecorrigeerd.

Spanning in het lichaam is te meten via de spieren

Een juiste stand van de wervelkolom biedt een sterke basis voor een goede gezondheid. De wervelkolom wordt op zijn plaats gehouden door spieren. Bij een optimale houding hebben de spieren aan beide zijden van de wervelkolom dezelfde spanning (tonus) en zijn zo in balans. Door te eenzijdige belasting, overbelasting, ongelukken, emoties, reacties op voeding etc. kan de spierspanning veranderen en daarmee de balans verstoord raken. Onze spierspanning geeft informatie over al dan niet geblokkeerde energie op 3 gebieden die tezamen de gezondheidsdriehoek vormen;

Structuur: spieren/pezen/botten/weefsel

Chemie: voeding/medicijnen/luchtvervuiling

Psyche: stress/emoties; angst, boosheid, verdriet

Werkwijze

Door middel van 14 tot 42 manuele spiertesten wordt de spanning binnen de spieren gemeten. Dit geeft informatie over waar de balans in het lichaam verstoord is en op welk gebied. Vervolgens wordt het lichaam weer in balans gebracht met behulp van technieken uit o.a. de chiropractie, acupressuur, voedingsleer en fysiotherapie. Hierdoor wordt het zelf-helend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Als de stroom binnen een bepaald gebied weer op gang komt, zullen ook andere spieren, organen of energiesystemen hierop reageren.

Touch for Health is geschikt voor iedereen die bereid is te luisteren naar de signalen van het eigen lichaam en open staat voor de veranderingen die mogelijk (b)lijken door het zelfhelend vermogen te stimuleren of verbeteren.