Omstandigheden heb je niet in de hand, beweging er omheen kun je richting geven'”

Pilates

 

 

 

 

✭ Verbetering van lichaamshouding

✭ Stabiliteit van wervelkolom, schoudergordel en bekken

✭ Sterkere en soepelere spieren

✭ Veel persoonlijke aandacht

✭ Inzicht in mogelijkheden en grenzen van het eigen lichaam.

 

Pilates is een bewegingsmethode die gericht is op het versterken en soepeler maken van het lichaam. Dit wordt gedaan door oefeningen op een matje of met speciale bewegingsapparatuur. In mijn lessen werk ik alleen op de mat en maak gebruik o.a. foamrollen en fysioballen om de stabilisatie en kracht extra uit te dagen.

Krachtopbouw van binnen uit

De wervelkolom is de steunpilaar van ons lichaam. Als de balans in de basis verstoord is, ontstaan er blokkades die vaak vooral aan de buitenkant zichtbaar zijn. Voor mij is Pilates in eerste instantie fysieke beweging op micro niveau. Een lichaam fine tunen; de binnenste kleine spierlagen optimaliseren en in balans brengen (stabilisatie) zodat de grotere bewegingen met behulp van de buiten gelegen spiergroepen efficiënter en makkelijker kunnen plaatsvinden (krachtopbouw).

Zonder oordeel kijken naar wat er is

Het lichaam zoekt met de minste weerstand naar een zo groot mogelijke balans (binnen de omstandigheid). Pilates geeft ook inzicht in deze fysieke aangeleerde patronen; Iemand die bijvoorbeeld veel spanning heeft in het nekgebied, zal opmerken dat de nekspieren blijven aanspannen, ook als die niet direct bij de oefening betrokken zijn. Na de bewustwording kan verandering plaatsvinden.

Veel persoonlijke aandacht

Ieder lichaam is uniek en heeft zijn eigen kenmerken in botstructuur, houding en verhouding en dat brengt weer specifieke persoonlijke aandachtspunten met zich mee.

Mijn opleiding tot Mat1 en Mat2 instructeur heb ik gevolgd bij Kelly Kane in New York. Bij deze opleiding is specifiek aandacht besteed aan Pilates voor dansers. Door mijn werk als dansdocent bij o.a. ArtEZ Dansacademie heb ik zeer ruime ervaring in het kijken naar het bewegende lichaam. Hierdoor zie ik snel wat er nodig is. Ook zonder dansachtergrond ben je echter van harte welkom. Heb je bijvoorbeeld rug- of bekkenklachten en mag je van de fysio/manueel therapeut weer iets aan krachtopbouw doen, dan ben je bij mij in goede handen. De jongste deelnemer aan mijn lessen is 11, de oudste 80.

Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden en prijzen.


Hiske is GEWELDIG! Getipt door zowel mijn manueel therapeut als mijn acupuncturist ben ik bij haar van start gegaan. Haar persoonlijke benadering heb ik nog nergens zo ervaren. Ze ‘ziet’ alles… Heel fijn dat ze mij precies weet af te remmen en tegelijk te motiveren om te doen wat goed voor mij is. De lessen zijn in een gezellige intieme groep met veel aandacht voor ieder als persoon (daarom zijn de groepen ook altijd klein). Ze leert me mijn grenzen zien en ervaren en helpt me mijn lijf sterker en flexibeler te maken. Ook mentaal weet ze precies dat te raken en te pakken wat op dat moment aandacht nodig heeft. De sfeer is ongedwongen en relaxed!

Eva, 38 jaar

Mijn nek- en rugklachten zijn zo goed als verdwenen sinds ik de pilates lessen bij Hiske volg. Na een uurtje sporten bij haar ben ik weer ‘uitgelijnd’, staan alle botjes weer recht op elkaar. Na mijn zwangerschap heeft ze mijn lichaam vanaf nul weer ‘opgebouwd’, lettend op ieder klein spiertje en disbalans. Ik ben sterker en ‘better shaped’ dan ooit. Zonder haar persoonlijke aandacht en manier van lesgeven was dat nooit gelukt.

Dorien, 32 jaar